Магичният звук на родопската каба гайда оглася днес читалището на село Белозем

Автор: Plovdiv Now 15143
Магичният звук на родопската каба гайда оглася днес читалището на село Белозем

Гайдарски състав „Войводите“ с ръководител Атанас Младенов ще  подарят днес на село Белозем магичния звук на родопската каба гайда. Празничният концерт започва в 18.00 часа в Народно читалище „Просвета 1909 г.“.

В програмата на музикалния празник известните народни изпълнители Росица Пейчева, Сийка Халбукова и Николай Славеев ще пеят красиви родопски песни, а от Танцова школа "Тодорови" ще извият кръшни хора.

Със свои изпълнения ще се включат също ръководителят на ансамбъл „101 каба гайди“ Костадин Илчев, както и гайдарски състав „Девин“.

„Реализацията на този концерт е моя сбъдната мечта. Гордея се с Гайдарски състав „Войводите“ и с всичко, което постигнахме в рамките на една година. Признателен съм към всички жители на Белозем, които ми гласуваха доверието си. Без тяхната подкрепа нямаше да постигна всичко това. Благодаря и на Росица Пейчева, Сийка Халбукова и Николай Славеев, които откликнаха на поканата ми. За нас ще бъде чест да бъдем заедно на една сцена. Родопа е планината с душа, с най-прочувствената мелодия и най-завладяващата песен. Родопа ще бъде в Белозем, за да докосне всички.“ – споделя ръководителят на Гайдарски състав „Войводите“ и организатор на събитието Атанас Младенов.

Входът е свободен, а настроението гарантирано.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина