Любовен триъгълник в основата на измамите и изнудването в село Белозем

Автор: Plovdiv Now 8265
Любовен триъгълник в основата на измамите и изнудването в село Белозем

Автор: Георги Тошев

Любовен триъгълник се оказа в основите на драмата с измами и изнудване в село Белозем. Това стана ясно от реч на една от подсъдимите – Атанаска Георгиева. Делото днес отново премина с множество драматични сцени, смяна на настроение, сълзи и крясъци към съдебния състав, предаде trafficnews.bg.

25-годишната Атанаска поиска от съда да прочете написана реч, в която твърди, че пострадалият Стоян Минчев я е изнудвал с пари и с това, че щял да разкаже за интимните им отношения, докато през това време имала връзка с другия подсъдим Стоян Петров.

Той се възползваше от мен. Заплашваше ме, че ако спре да блудства с мен, ще спре да ми дава пари и ще направи обществено достояние нашата интимност”, каза пред магистратите Атанаска.

Бях принудена да стана пълномощник на сделката между него и вида Колева като бях приведена под заблуда, че ще ми даде сумата от 2000, която не ми беше дадена”, допълни през сълзи 25-годишната жена.

Припомняме, че братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./ са с повдигнати обвинения, че са завличали пенсионери с огромни суми пари и са ги изнудвали в съучастие със Стоян Петров.

Според обвинителния акт Атанаска е причинила имотна вреда на „жертвите” си в размер на над 130 000 лева, а Вида за около 120 000 лева. В схемата участвал и Стоян Петров, който към момента изтърпява наказание в затвора за предишно осъждане.

Двете жени бяха задържани през февруари тази година, като първоначално им бяха повдигнати обвинения от Районна прокуратура - Пловдив, но в последствие след събиране на данни за още престъпления, делото беше прехвърлено на Окръжна прокуратура, където на измамничките бяха повдигнати още обвинения.

Таргет групата на схемаджийките били самотноживеещи възрастни хора. Една от техните жертви е бил 66-годишния тогава Стоян Минчев от село Белозем. Той живеел сам в къщата си, когато бил посетен от двете жени. В последствие пенсионерът влязъл в по-близки интимни отношения с Атанаска. Тя започнала да му се оплаква, че живее изключително бедно, че мъжът ѝ я е напуснал, а трябва да се грижи за децата си. Наивният мъж ѝ дал 3 000 лева назаем, като определил в какъв срок да му бъдат върнати парите. Това обаче не се случило и тогава жената му обещала вместо да му върне парите, нейни роднини да ремонтират покрива и улуците на селската му къща. Няколко дни по-късно в дома му се изсипали една кола роми, които започнали да човъркат нещо по покрива. 

След това заявили, че ремонтът е готов и му поискали голяма сума пари. Започнали да го заплашват и изнудват. Човекът дал всичките си спестявания, но те се оказали недостатъчни да покрият "задълженията му". Започнали да го водят по банки и фирми за бързи кредити, където го накарали да изтегли десетки кредити. След това го заплашили с ЧСИ и го накарали пред нотариус да прехвърли на жените част от собствеността си върху няколко земеделски парцела. 

Днес в съдебната зала стана ясно, че делото срещу тримата подсъдими ще протече по общия ред с разпити на свидетели и вещи лица тъй като Атанаска, Вида и Стоян отказаха да се признаят за виновни. Защитниците на жените поискаха от съда мерките им за неотклонение да бъдат изменени в по-леки, тъй като те се намират в следствения арест повече от 10 месеца.

Искането на адвокатите обаче не беше уважено и магистратите ги оставиха в ареста с мотива, че „задържане под стража” е единствената адекватна мярка, която към момента обезпечават наказателното производство.

След това решение на съдия Веселина Семкова, Атанаска скочи срещу съдебния състав.

Не ми нарушавайте правата, искам отвод на целия състав. Дискриминация има на нашето дело, защото сме цигани. Вие винаги се съгласявате с прокурора”, каза 25-годишната жена. Единственото което получи като отговор обаче беше, че ако не се съобразява в съдебната зала ще и бъде наложена глоба до 500 лева.

Следващото заседание е насрочено за 8 февруари като делото ще продължи с разпит на свидетели.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина