Краткият път на Мегз от светската до криминалната хроника

Автор: Парашкева Иванова 8735
Краткият път на Мегз от светската до криминалната хроника

Периодът на първочално натрупване на капитали в България все още не е завършил, а потомствени аристократи, които да пълнят страниците на таблоидите липсват. Затова жълтите (а и не само те) издания се развличат с неволите на ерзац VIP персоните. Дами и господа, чиято външност наподобява герои от комикси, са сред най-ухажваните от медиите. Някои са известни с таланта си (но предпочитат да са по-дискретни), други пък с ъпгрейдите, които са си направили, а трети с поведението си.

27-годишната Меглена Каканашева, известна като Мегз, е родена в Раковски, а биографията й звучи като мечтата на почти всяко малко момиченце. Започва да шие дрехи на куклите си, след това преправя бабините си рокли, в училище е обект на подигравки, а в гимназията кльощавото девойче вече се е превърнало в модна икона. Едва на 21 има свой моден бранд, по който тийнейджърките са луди. Дрехите, които тя продава, са евтини, но ефектни и това допълнително засилва интереса на девойките. Слоганът й е доста директен: „Дрехи евтини, колкото един обяд”. В свои интервюта дизайнерката твърди, че цената не е за сметка на качеството, а ниската себестойност идва от покупката на материали на едро. Има обаче и друг фактор – нейни подизпълнители се оплакват от забавени или неразплатени фактури. Бърз мониторинг в Търговския регистър показва, че на името на Каканашева има регистрирани повече от 50 фирми. И 46 от тях носят името „Мегз” с допълнителна цифра от 1 до 46. Каква е причината за такъв голям брой едноименни дружества можем само да гадаем, но възможните причини едва ли ще се харесат на данъчните. Каканашева описва себе си като комбинативна, адаптивна, креативна, смела, ирационална, искрена. В риалити формата "Биг Брадър" обаче фолкпевицата Мария я наречи психопатка. Тя пък й отвърна грубо, че е компаньонка.

Последните събития, в които Мегз е главно действащо лице, потвърждават поне част от констатациите, които тя прави за себе си. А именно, че е комбинативна , адаптивна и смела. Едва ли има много жени, които биха се престрашили да измислят и организират схема за застрахователна измама в особено големи размери. Поне така твърди районната прокуратура, която е повдигнала обвинение на Каканашева като подбудител. Дизайнерката, както любовникът й Румен Рончев и братовчед й Лесов са обвинени, че са излъгали, че лизинговият й джип „Мерцедес GL” е откраднат, като целта е била да бъде прибрана застраховката за луксозното возило, оценено на 98 000 лева. Мегз се измъкна с 10 000 лева гаранция, но транспортният бос Рончев, когото тя наричаше „мъжа ми”, бързо се разграничи от нея.

 „Освен мен страдат още 200 души, които са му служители! Докато аз съм в ареста, тя се опитва да открадне бизнеса ми. Не мога да кажа как е замислена тази схема… Исках да й помогна с тази кола, накрая аз се озовах в ареста”, заяви в съдебната зала Румен Рончев. Той заяви, че е невинен и явно е „трябвало да опере пешкира”. По думите на бизнесмена в момента Мегз се е настанила в офисите им, прехвърля дялове във фирми и дори тегли пари от банковите им сметки.

Историята заприлича на турски сериал, когато в кулоарите на съда се появи и съпругата на бизнесмена Зорница Рончева, която заяви, че знаела за любовната връзка на съпруга си с шивачката, но смята, че е Мегз го е държала с него и го е изнудвала. Също така заяви, че Рончев лично е платил гаранцията от 10 бона на Каканашева, а за благодарност тя се е барикадирала в офиса му, сменила е охранителната фирма и не пуска никого вътре. Според Зорница мъжът й е натопен, а в момента дизайнерката се опитва да придобие 51% от семейните фирми. Бивша служителка на транспортната фирма „Розова долина” коментира пред Plovdivnow.bg, че Рончев сам й е прехвърлил дяловете.

Устатата иначе дизайнерка през последните дни пази пълно мълчание за обвиненията, повдигнати срещу нея. В инстаграма и във фейсбук профила й няма и думичка за случилото се. Вместо това тя рекламира новите си колекции за абитуриенти и дава съвети за модните за сезона цветове.

Наказанието, което законът предвижда за престъплението, в което Каканашева е обвинена, е от 3 до 10 години затвор, като включва и конфискация на цялото имущество. Но това едва ли ще е проблем за Мегз, защото на въпроса без какво не може тя отговаря: Мога без НИЩО!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина