Коледари благословиха домовете в Белозем СНИМКИ и ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 8149
Коледари благословиха домовете в Белозем СНИМКИ и ВИДЕО

Коледният ден в Белозем започна с коледарите от МПГ "Иван Михов". Те прекрачиха домовете на съселяните си с традиционното "Стани, Нине, Господине". Коледарите бяха предвождани от кмета на село Белозем Иван Тачев и хореографа на танцова школа "Тодорови" Генчо Тодоров. Коледарите благословиха домакините и им пожелаха здраве и берекет!

В 16 часа в Читалище "Просвета" коледарите откриха голям коледен концерт, в който взеха участие детска певческа група "Геренче ", МПГ "Иван Михов" и ЖПГ "Сребра", чийто художествен ръководител Ирена Неделчева пожела здраве на всички. Пазителите на фолклорните традиции, танцова школа "Тодорови" подгряха публиката с много танци. Ученици от ОУ "Гео Милев", с. Белозем, бяха едни от най-усмихватите участници в концерта. Музикални изпълнения на деца с художествен ръководител Стойка Запрянова допринесоха за коледния дух. Атмосферата се нажежи след невероятното съвместно изпълнение на мъжка и женска певческа група.

Наградени бяха спечелилите в конкурса за най-добра сурвачка и картичка. На финала на концерта на сцената излязоха всички участници, Генчо Тодоров, председател на Читалище "Просвета", с. Белозем, поздрави жителите на село Белозем и благодари на всички участници.

Концертът завърши с пожелание за здраве и берекет от кмета на селото Иван Тачев, той покани всички на площада, където беше запален коледен огън. За доброто настроение се погрижиха оркестър"Славяни", лумна огън и всички се хванаха на кръшно българско хоро. В мразовитата коледна нощ се лееше червено вино, което сгряваше сърцата на празнуващите, разказа пред PlovdivNow.bg Мария Благоева, учител по БЕЛ в ОУ "Гео Милев".

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина