Кметът на Раковски стана почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6282
Кметът на Раковски стана почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса СНИМКИ

Кметът на Раковски стана почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР). Това стана на последната за годината сесия на Общинския съвет, по време на която главният секретар на военно-патриотичната организация поковник от запаса Павел Станев обяви пред общинските съветници, кметове и заместник-кметове решението на Централния съвет. Картата, грамотата и значката връчи председателят на СОСЗР генерал от резерва Златан Стойков. Той подчерта приноса на кмета за военно-патриотичното възпитание и подкрепата му за работата на Общинската органзация на съюза, както и за ролята му при изграждането на паметник на загиналите във войните. Павел Гуджеров благодари за високото доверие и изрази готовност да работи и занапред за издигане престижа на Българската армия и на запасното войнство.

В церемонията се включиха още председателят на Областния съвет на СОСЗР в Пловдив бригаден генерал от запаса Янко Янев, заместник-председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България в Пловдив подполковник от запаса Борис Гърнев, председателят на Общинската организация на СОСЗР подполковник от запаса Стефан Марушкин, председателят на Общинската органиация на Съюза на ветераните от войните на България сержант от запаса Любомир Стрехин и други запасни и ветерани.

По-рано ген. Златан Стойков и кметът Павел Гуджеров подписаха договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване на помещение за офис на Общинската организация на СОСЗР. Обсъдена бе по-нататъшната съвместна работа, както и разширяването на комплекса около паметника на загиналите във войните. В разговора участва и председателят на Общинския съвет Георги Лесов. В реновирания площад „България“ ген. Стойков и кметът Павел Гуджеров засадиха дръвче (канадски дъб) в изграждащата се алея в чест на 100 години от Първата световна война.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина