Кметът на Раковски: Не беше лесно да заслужим тази светла визита

Автор: Plovdiv Now 7196
Кметът на Раковски: Не беше лесно да заслужим тази светла визита

Не беше лесно да заслужим тази светла визита. Положихме доста усилия, за да стане Раковски спирка в краткото посещение на  Негово Светейшество Папа Франциск в България. За нас е голяма чест, но още много работа ни чака, за да посрещнем подобаващо Негово Светейшество Папата и очакваните хиляди вярващи и гости на града и общината. Нека бъдем сплотени в добро и лошо, да бъдем сплотени като християни, като общност и община, за да споделим заедно вълнуващата среща със светия отец, обърна се към жителите на община Раковски кметът Павел Гуджеров. 

Както PlovdivNow.bg съобщи, в рамките на двудневното си посещение в България Негово Светейшество Папа Франциск ще посети Раковски. 

Новината за високата визита развълнува жителите на общината. Хиляди богомолци се очаква да  пристигнат в Раковски, за да видят Папата и се надяват той да отслужи молитва на новия площад пред църквата "Пресвето Сърце Исусово".

Най-голямата католическа общност в България е в Раковски. В общината и близките до нея села живеят близо половината българи с римокатолическо вероизповедание. Те са над 50 хиляди души.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина