Кампания „С пълни раници“ помага на деца в Пловдив, Раковски, Калояново

Автор: Plovdiv Now 13813
Кампания „С пълни раници“ помага на деца в Пловдив, Раковски, Калояново

За трета поредна година ще се проведе национална кампания „С пълни раници“, организирана от благотворителна католическа организация „Каритас Витания“. Целта на инициативата е да подкрепи ученици от I. до IX. клас в неравностойно положение от гр. Пловдив и общините Раковски и Калояново.

Кампанията е дарителска, а материалите, които се набавят, са: химикали, тетрадки с широки редове (малък и голям формат), нотни тетрадки, пергели и транспортири, триъгълници и линийки, акварелни и темперни бои, блокчета и четки за рисуване, гланцови блокчета, комплекти флумастери и цветни моливи, раници за I. – IV. клас и раници за V. – IX. клас, черни моливи за чертане и писане, острилки, гумички, ножици, пластилин и дъски с ножче, сухо лепило, тиксо, маслени пастели, етикети за учебници и тетрадки, подвързии за учебници и тетрадки.

Всеки, който иска да се включи в кампанията и да направи дарение, може да го направи чрез платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която е официален партньор на мисията, да изпрати материали с Еконт на адрес: гр. Раковски, ул. „Трети март“ 41; със Спиди на адрес: ул. „Александър Стамболийски“ 5 или лично в централния офис на „Каритас Витания“ на адрес: ул. „Никола Вапцаров“ 2а, Раковски.

Кампанията се открива официално на 17 юли и ще продължи до 8 август. Всички събрани учебни и канцеларски материали ще се дарят на крайно бедни деца за първия учебен ден.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина