Как живеят и страхуват ли се хората в Белозем месец след нападението на възрастната жена

Автор: Милен Ангелов 8582
Как живеят и страхуват ли се хората в Белозем месец след нападението на възрастната жена

Месец след нападението на възрастна жена в Белозем, повечето жители на селото все още изпитват страх. Част от хората споделят, че не оставят входните врати незаключени и по няколко пъти на вечер проверяват за това. Други признават, че след случилото се, полицейското присъствие в Белозем е осезаемо, което ги кара да се чувстват по-спокойни. Трети са категорични, че органите на реда трябва да действат дори още по-твърдо в ромските махали, за да има „ред и дисциплина”, показа проверканаа наш  репортер.

Припомняме, че в началото на февруари 87-годишната Атанаска бе обрана от двама крадци. След обира тя била блъсната на земята, в следствие на което получи тежки травми на бедрото и бе приета в болница. След случилото се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 души. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.     

„След акцията, която се проведе в село Белозем, хората са малко по-спокойни. Има засилено полицейско присъствие и това донякъде ги успокоява. Естествено, те се страхуват, тъй като има много самотноживеещи. Но надявам се, че след като местната власт и полицията работят съвместно, нещата да се оправят”, коментира кметът на селото Виолета Петрова.

„Страхувам се и това е нормално за всеки човек, като знае, че в селото ни има бандити. Не може един нормален човек за нападне възрастна жена. И не знам как се чувства той, съвестта му чиста ли е”, споделя жена от Белозем. Тя разказва, че по 3-4 пъти проверява дали е заключила вратата, а при най-малкия шум – поглежда през прозореца. „На следващия ден след нападението бях в поликлиниката на Белозем и хората бяха много развълнувани. И всеки говореше наплашено. Има много възрастни хора, които живеят сами, и е естествено да се страхуват за живота си. Имаше много полиция и жандармерия в селото. Моля се извършителите да са задържани. Сега, когато ми се наложи да изляза, винаги срещам полицейска кола. Като видиш полиция, се успокояваш. На тях се надяваме да ни защитят”, допълва жената.

Друга нейна съселянка споделя, че живее с възрастната си майка, но не се притеснява. „Просто така съм устроена. Да не предизвиквам съдбата, но си живеем спокойно”, казва тя.

Мъж от селото приветства засиленото полицейско присъствие и е категоричен, че трябва да се действа с цялата строгост на закона. „Повече полицаи, по-строго дисциплина. Аз съм бил военен и знам – дисциплина е нужна”, казва мъжът.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина