И медиците от Раковски излязоха на протест! Искат по-добри условия на труд

Автор: Plovdiv Now 9398
И медиците от Раковски излязоха на протест! Искат по-добри условия на труд

„Днес подкрепете нас, за да има утре кой да се грижи за вас”. С този апел здравни работници от Раковски излязоха на протест днес. Те се присъединиха към исканията на колегите си от цялата страна за подобряване условията на труд и увеличение на заплатите в сектора.

Те настояват за еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи, независимо от местоработата, или собствеността на болницата, в размер на две минимални работни заплати за страната; връщане на медицинските стандарти; възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика; промяна в категорията труд; премахване на търговските дружества в здравеопазването.

Също така искат допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила (в зависимост от натовареността), по-високо заплащане на нощния труд, допълнително заплащане за работа в Спешно и ОАИЛ, клас прослужено време 1.2% на година, както и сключване на колективен трудов договор на национално ниво, задължителен за всички структури в здравеопазването.

Протестната им проява бе организирана в социалните мрежи и се провежда в редица градове на страната. Медиците са категорични, че ще протестират, докато исканията им не бъдат чути.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина