Младите посланици на европарламента от Раковски ще посетят Народното събрание

Автор: Plovdiv Now 5227
Младите посланици на европарламента от Раковски ще посетят Народното събрание

Младшите посланици на Европейския парламент от  ПГ"Петър Парчевич", заедно със своите преподаватели зам.директора Мария Ячева и Мария Кикова,  посетиха Община Раковски. Там те проведоха срещи с председателя на ОбС- Раковски Георги Лесов, кмета на общината Павел Гуджеров, секретаря Ваня Пачова, зам.- кметовете Татяна Бакова и Божидар Стрехин.

Учениците представиха своят проект като посланици на ЕП и разказаха за свършеното досега и предстоящите им задачи.

Общинарите запознаха младежите с основните управленски функции на градския парламент и общинските услуги, както и с най-ефективните решения, спомогнали за европейското преустройство на общината ни.

Младшите посланици получиха духовни напътствия от общинските управленци за успешно реализиране на дейностите по програмата "Училище посланик на Европейския парламент в България", както и тематичен справочник за европейското пространство, мобилността и международните празници, значка с герба на Раковски.

Кметът Гуджеров похвали ученицте за желанието и усилията им да научават повече за работата както на ЕП така и на общината.

"Ентусиазмът на младите хора винаги е повод за радост.За нас ще е удоволствие да подкрепим  всяка  ваша инициатива. Винаги сте добре дошли в община Раковски. Разбрах, че никой от вас не е посещавал българският парламент затова аз ще имам грижата да ви осигуря посещение там", обеща на учениците Павел Гуджеров.

На раздяла Георги Лесов подари на всеки от младите хора тефтер и химикалка на Общинския съвет с пожелание да си записват повече важни неща, защото написаното остава, а думите отлитат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина