Гаджето на Мегз се изправя пред съда, гледат мярката му

Автор: Валерия Василева 11669
Гаджето на Мегз се изправя пред съда, гледат мярката му

Магистратите от Пловдивския районен съд ще разгледат днес искането на прокуратупата за вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо Румен Рончев. На транспортния бос са повдигнати обвинения за обсебване и кражба.

Припомняме, че пиятелят на дизайнерката Мегз бе арестуван преди 2 дни в Пловдив. Вчера сутрента Миглена Каканашева се появи увита като пашкул и с огромна качулка пред полицията на "Петко Д. Петков"  където я очакваше адвокатът й. Срещу нея бе повдигнато обвинение за застрахователна измама. След разпита и привличането й като обвиняема, дизайнерката напусна сградата на полицията през задния вход и се качи в стар мерцедес със старозагорска регистрация.

От Районна прокуратура потвърдиха, че на Каканашева е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Обвинението срещу нея е за подбудителство в обсебване в големи размери. Наказанието за това престъпление е от 3 до 10 години , като е възможна и конфискация на цялото имущество. 

Обвинение има и срещу  33-годишният братовчед на Каканашева -  Антон Лесов, но той е освободен с по-лека мярка. Двамата са с обвинения по чл. 206 от НК. 

В края на септември 2018 година Каканашева обяви за откраднат джипа си марка "Мерцедес G350". Жалбата в Първо районно е подадена от братовчедът Лесов. Той заявил, че на 27 септември е оставил луксозния автомобил пред бар "Графити" в "Кючук Париж", а на следващата сутрин от "кубчето" нямало и следа. 

Джипът е лизингов и е собственост на "Софауто". По време на разследването криминалистите са се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало че разследват застрахователна измама. В нея се оказали замесени както братовчедът Лесов, така и модната принцеса и новото й гадже.  

Връзката й с транспортния бос Румен Рончев е с давност няколко месеца. Той е собственик на транспортната фирма "Розова долина". Преди броени дни Каканашева се появи в целия си блясък на конференция на превозвачите и коментира "плана Макрон". За съжаление, в транспортния бранш Рончев не се ползва с добро име. Форумите за работа са пълни с предупреждения от бивши негови служители, които се оплакват от некоректно отношение. В транспортните среди дори го наричали Румен Измамата. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина