“Фотоприказката“ на Яна от Белозем стана част от национална изложба

Автор: Валерия Василева 11345
“Фотоприказката“ на Яна от Белозем стана част от национална изложба

Красивата снимка на Яна Ангелова от Белозем се нареди в национална изложба, заедно с 500 рисунки и фотографии. Изложбата бе открита в събота, непосредствено след награждаването на участниците в конкурса за детско изкуство "Вълшебният свят на Родопите "-Кърджали 2018.

 

Припомняме, че шестокласничката от белоземското ОУ "Гео Милев" грабна поощрителна награда в конкурса. Тя сътвори същинска "фотоприказка", вдъхновено от родното село и неговия талисман - щаркелите. Мнозина раковчани споделиха гордостта си от младата фотографка и учителя й Иван Минков.

Участниците в конкурса бяха разделени на две категории - рисунка и фотография. Хиляди бориха за наградите по изобразително изкуство, а 500 деца от цяла България - за призовете по фотография. Церемонията по награждаването им се състоя в кърджалийската Детска картинна галерия, където бяха отличени около 30 деца и техните ръководители. В тържествена обстановка с много песни и танци бе открита и изложбата. 

Гостите бяха настанени в манастирски комплекс "Успение Богородично". След официалната част те успяха да се насладят и на разходка с автобус из атрактивните забележителности на града и околностите - църквата "Св. Йоан Предтеча", Историческия музей, река Арда, язовирите и Перперикон. Участниците споделят, че именно посещението им в археологическия комплекс е било един от най-зареждащите моменти по време на посещението им. 

 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина