Директорът на пожарната от Шишманци: Опасност има само за хората, които работят в завода

Автор: Plovdiv Now 6288
Директорът на пожарната от Шишманци: Опасност има само за хората, които работят в завода

Автор: Авел Бялков

Втори ден тече работата по гасене на пожара, който избухна в сметището в Шишманци. Опасност за хората от съседните села няма. Такава съществува само за тези, които работят в завода за отпадъци. Те наброяват около 30 души - както работници, така и служители на МВР. Това заяви главен комисар Николай Николов - директор на ГДПБЗН - Пловдив.

Към момента от дирекция "Пожарна безопасност" работят в три направления, за да осигурят безопасността на местните. Първото от тях е осигуряване на максимална сигурност за жителите на съседните села. 

"Призоваваме всички жители да запечатат прозорците си и да са максимално спокойни. Нека знаят, че ако случайно на някого му прилошее или се почувства зле, има медицински екипи, които са в готовност да реагират", увери Николов. 

За да се следи качеството на въздуха, е инсталирана и измервателна станция, която отчита замърсяването в района на пожара.

"Към момента тя е в Болярино, а в следобедните часове ще я преместим в Шишманци. Тя следи чистотата на въздуха и риска от обгазяване", допълни комисарят. Засега не са измерени стойности, които да застрашават здравето на хората. 

Втората мярка касае безопасността на автомагистрала "Тракия", която се намира близо до огнището. 

"Следим и очакваме сигнали за видимостта на аутобана. Ако в даден момент видимостта бъде намалена, разполагаме с екипи, които да обезопасят движението", обясни още директорът. 

Активно се работи и по самото гасене на пожара. Към момента са осигурени достатъчно хора, както и вода. 

Припомняме, че огънят пламна вчера, а причината все още не е ясна. Вчера екоинспектори посъветваха децата и хората с хронични заболявания, живеещи в района, да не излизат от домовете си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина