Детски смях, празничен концерт и кръшни хора днес в Белозем СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 12648
Детски смях, празничен концерт и кръшни хора днес в Белозем СНИМКИ

Коледният дух е навсякъде в село Белозем. През изминалата седмица учениците от ОУ"Гео Милев" се включиха в редица празнични инициативи. Децата измайсториха красиви сурвачки, които намериха място в коледния базар пред Читалище" Просвета". Те се включиха в базара и с ръчно изработени картички и сувенири.

Учители, ученици и родители приготвиха куп вкусотии за социално слабите жители на селото. Те раздадоха пити, сладки и най-различни коледни изкушения. Четвъртокласниците прикрючиха учебната седмица, като се премениха като коледарчета. Те посетиха институции в село Белозем, пяха коледни песни и пожелаха здраве и берекет на всички.

Съвместните инициативи на школото, читалището и кметството продължават и днес. Базарът ще приключи в Коледния ден, когато е и кулминацията на празненствата. На 25 декември от 16 часа в залата на Читалище "Просвета" ще се състои голям коледен концерт. На него ще бъдат наградени децата, които взеха участие в конкурс за изработване на сурвачка и картичка.

За доброто настроение на белоземци ще се погрижат Танцова школа "Тодорови", МПГ"Иван Михов" и ЖПГ "Сребра" с художествен ръководител г-жа Ирена Неделчева. След концерта в центъра на селото ще бъде запален и коледен огън, а местните ще се хванат на кръшно българско хоро.

"Ние, жителите на село Белозем, пазим живи традициите!", споделят организаторите на събитието.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина