Детски смях, празничен концерт и кръшни хора днес в Белозем СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 19108
Детски смях, празничен концерт и кръшни хора днес в Белозем СНИМКИ

Коледният дух е навсякъде в село Белозем. През изминалата седмица учениците от ОУ"Гео Милев" се включиха в редица празнични инициативи. Децата измайсториха красиви сурвачки, които намериха място в коледния базар пред Читалище" Просвета". Те се включиха в базара и с ръчно изработени картички и сувенири.

Учители, ученици и родители приготвиха куп вкусотии за социално слабите жители на селото. Те раздадоха пити, сладки и най-различни коледни изкушения. Четвъртокласниците прикрючиха учебната седмица, като се премениха като коледарчета. Те посетиха институции в село Белозем, пяха коледни песни и пожелаха здраве и берекет на всички.

Съвместните инициативи на школото, читалището и кметството продължават и днес. Базарът ще приключи в Коледния ден, когато е и кулминацията на празненствата. На 25 декември от 16 часа в залата на Читалище "Просвета" ще се състои голям коледен концерт. На него ще бъдат наградени децата, които взеха участие в конкурс за изработване на сурвачка и картичка.

За доброто настроение на белоземци ще се погрижат Танцова школа "Тодорови", МПГ"Иван Михов" и ЖПГ "Сребра" с художествен ръководител г-жа Ирена Неделчева. След концерта в центъра на селото ще бъде запален и коледен огън, а местните ще се хванат на кръшно българско хоро.

"Ние, жителите на село Белозем, пазим живи традициите!", споделят организаторите на събитието.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина