Деца от Белозем на състезание по английски правопис

Автор: Plovdiv Now 4545
Деца от Белозем на състезание по английски правопис

Децата от ОУ "Гео Милев" в село Белозем ще участват в училищния кръг от Деветото национално състезание по правопис на английски език Speeling Bee. Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 22 февруари до 01 март в 297 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 6500 ученици, които са се готвили усилено в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 23 и 24 март в 8 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще се явят на националния финал на 21 април в София, където ще се определи Speeling Bee шампионът на България.

Speeling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват, тоест произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на децата към чуждия език и да подобри знанията им чрез забавни дейности. Победителят от миналата година е Бянка Месова от училище "Д-р Петър Берон" в Перник.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "Bee Better Together". Основен организатор е Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюс" в партньорство с Фондация "Америка за България", Посолство на САЩ и Министерство на образованието и науката.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина