Деца от Белозем отпразнуваха Световния ден на рециклирането

Автор: Plovdiv Now 11552
Деца от Белозем отпразнуваха Световния ден на рециклирането

Учениците от ОУ „ Гео Милев” в село Белозем, община Раковски, се включиха в Световния ден на рециклирането насочен към осъзнаване на необходимостта от намаляване на отпадъците чрез тяхното рециклиране.

В двора на училището са разположение две съоръжения с екологична насоченост - Шишеядец за събиране на пластмасови бутилки, който днес бе препълнен и Сърце за събиране на капачки от инициативата "Капачки за бъдеще".

Учениците от петите класове в часовете по Човекът и природата разработиха и представиха пред своите съученици проекти на теми свързани с рециклирането, играха екологични игри , чрез които си припомниха правилата за разделно събиране на отпадъци. Чрез изготвените презентации и постери учениците се запознаха с инсталации за рециклиране на отпадъци, а в края на часа дадоха и своите предложения за намаляване на отпадъците в природата.

Днес учениците от шестите класове в час по технологии и предприемачество, както и петокласниците в час по човекът и природата участваха в "Работилница за творческо съживяване на отпадъците ". Проявявайки креативност и изобретателност, изработиха изделия от тях, които ще се разпродават на Фестивала на Белия щъркел през месец май. Използвайки изцяло рециклирани материали, с малко старание и въображение, дадохме втори живот на предмети, които вече не са ни от полза и така спестихме на околната среда природните ресурси.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина