Ден на розовата фланелка в Раковски, ученици се обявяват срещу тормоза

Автор: Plovdiv Now 6252
Ден на розовата фланелка в Раковски, ученици се обявяват срещу тормоза

Всяка година в последната сряда на февруари в ОУ “Христо Ботев” в град Раковски по традиция отбелязват Международния ден за борба с тормоза в училище.И тази година на 27 февруари ученици, учители и родители  ще кажат НЕ НА ТОРМОЗА, обличайки се в розово и участвайки в различни занимания.

"Ще призовем всички около нас да бъдат по-добри и толерантни във взаимоотношенията си. Отбелязването на Деня за борба с насилието ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз и че можем да му се противопоставяме всеки ден" - споделят организаторите на инициативата.

Инициативата датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. „Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. 
Как да се включите?
-ако сте ученик, споделете с вашите съученици, приятели, брат или сестра идеята да носите розова тениска на самия ден 27 февруари.
-ако сте родител, можете да сложите розова риза, блуза, шал или лентичка в знак на солидарност, поканете и други родители и ваши приятели да направят същото, изпращайки децата си до училището в сряда, 27 февруари.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина