Дървета с валентинки цъфнаха в Раковски СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7546
Дървета с валентинки цъфнаха в Раковски СНИМКИ

Децата от Общински младежки клуб "Родолюбец" създадоха пролетно настроение  и зарадваха гражданите на град Раковски по случай празника  на любовта – Свети Валентин, съобщиха от пресслужбата на общината.

Родолюбците вдъхнаха живот на дървета на любовта, които бяха украсени със създадени от тях валентинки с романтични послания.  Уникалната украса под формата на пъстри сърца бе поставена от служители на ОП "Благоустрояване и превенция" на дървета в центъра на кв.Секирово и пред сградата на  община  Раковски. Сърцата са с послание отправено към всички граждани – да се обичаме, да бъдем добри и да бъдем приятели.

"Идеята ни е да внесем повече добро настроение в  родния ни град, да има повече усмивки и повече пламъчета  в очите на всички", уточниха децата.

Общинският Младежки клуб „Родолюбец“ е структура към Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Раковски.

Клубът развива дейност в няколко направления: благотворителна, спортна, образователна и превантивна чрез МКБППМН, Община Раковски, РУ на МВР – Раковски и училищата на територията на общината.

„Родолюбец“ създава условия за развитие и изява на творческите способности на подрастващите чрез разширяване на техните знания и приобщаване към науката, изкуството, културата и спорта, както и желание за оказване на подкрепа за подпомагане на най-нуждаещите се лица на територията на Община Раковски.

Основната мисия на младежката организация е да бъде мост между подрастващите в община Раковски и институциите, както на общинско, така и на областно и национално ниво. Това ще се осъществява, чрез провеждане на ежемесечни срещи по съответните населени места с подрастващите в общината и запитвания сред тях, с цел идентифициране на техните основни проблеми и потребности. Тези данни се обобщават и анализират, на тяхна база се подготвя предложение на младежката организация пред Общинското ръководство и Общински съвет. По този начин целта е подрастващите всяка година да участват в процеса на взимане на решения на общинско равнище и да осъществяват на практика младежкото включване в създаването на политиките и стратегиите засягащи ги.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина