Борисов: Парите за Лаута и Колежа ще са в бюджета, за Околовръстното на Пловдив - също

Автор: Plovdiv Now 8873
Борисов: Парите за Лаута и Колежа ще са в бюджета, за Околовръстното на Пловдив - също

Обещанието на ГЕРБ за финансирането на стадионите на Ботев и Локомотив ще фигурират в бюджета на страната за 2024 година. Това заяви Бойко Борисов, който бе на посещение в Раковски, където се откри нова детска градина.

„ За двата стадиона, съм дал обещание и действаме в пълния му обем. Асен Василев е наясно с това, тъй като е поето толкова силно обещание. Въпреки че му вярвам на Василев нашето искане е всеки един проект да фигурира поименно със закона, който ще гледаме четвъртък. За да не може никой да не вземе парите на кмета. Там ще е и Околовръстното на Пловдив”, каза лидерът на ГЕРБ. Припомняме, че Община Пловдив поиска 72 млн. лева за двата стадиона. 

Борисов заяви още, че най-важните структури в държавата са общините, където живеят хората. За това ГЕРБ, ПП – ДБ и ДПС са сложили 2 млрд. лева за обекти на общините, които имат ясни програми, строителни разрешения и избрани фирми.

„ На хартия може да изглежда малко, това което се финансира, но когато видите улиците, ВиК проектите, детската градина, училищата…Това урбанизира много по-добре градовете, където хората да си отглеждат децата и да си гледат старините. Помните ли Раковски как изглеждаше преди 15 години? Улиците кални и с чакъл, мръсно, тъмно… Сега какво китно градче е!”, каза лидерът на ГЕРБ.

Новата детска градина в Раковски е за 120 деца, която се финансира със средства от държавата. В новия бюджет за общината са предвидени средства и за новата спортна зала.

Относно протестът на социалните работници и тези в градския транспорт, Борисов каза, че всички трябва да платим цената  на годините безвремие.

„Ще я платим горчиво. Помните се нулевите дефицити и излишъците през тези няколко години. Разбира се, че ще има протести и недоволни. Дългът е в небесата. Магистралите  - тройно по-скъпи, след като 3 години не се прави нищо, а се занимаваха с чували  за няколко милиона, с които хората плащаха заплатите на работниците. Вместо това  загубихте време и милиарди българите, ще  платим цената на глупостта ни”, каза Борисов.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина