Благотворителни събития помагат на малката Бояна да оздравее

Автор: Plovdiv Now 29393
Благотворителни събития помагат на малката Бояна да оздравее

Вълна от съпричастност към 2-годишната Бояна от Пловдив, която страда от рядко заболяване. След отправен апел за помощ от родителите на детето, стотици хора с големи сърца се организираха в различни инициативи, за да съберат нужните средства за лечението.

На 21 май от 9:00 до 11:00 часа на стълбите към Акведукта на хълм Бунарджик и от 18:00 до 20:00 часа на Младежкия хълм ще се проведе благотворителна фотосесия в помощ на момиченцето. На 18 юни пък ще се изиграе благотворителен турнир по футбол на малки врати в „Атрим Арена”. Крайният срок за записване на отборите е 14 юни.

Днес в Раковски се организира благотворителен базар от 17.00 ч. до 21. 00 ч. пред НЧ "Св. св. Кирил и Методий". Ще се събират книги, дрехи и обувки /нови или запазени/, картини, гоблени, сувенири, играчки и др. Такива инициативи ще има и следващата недела, 15 май, в двора на двете църкви в кв. Секирово и Ген. Николаево от 10 до 11:30 ч. На много места в града вече са поставени и кутии за събиране на средства. Те са в хран. магазин Секирово, ул.Трети март 15, магазин "Йонел"-Ген. Николаево, ресторант "Стара къща"-Секирово, магазин " Крайпътна къща"-Секирово, фреш маркет –Секирово, фриз.салон"Mova"-Секирово, хр.магазин Вени М(Берджита)-Генерала, мини маркет Еми Ем-Парчевич.

Дете от София пък се отказва от подаръци за рождения си ден, а ще събере пари за лечението на малката Бояна. „Първоначално желанието ни беше със събраната сума да закупим детски книги, които да подарим на децата в София, избягали от войната в Украйна. Те активно учат български език и се подготвят да постъпят в училищата ни. Има голям недостиг на детска литература, която да им помогне да овладеят езика ни. Междувременно обаче разбрахме за Бояна и нейното семейство и историята им ни развълнува много, молим се вече за нея и мечтаем да разберем, че тя е добре, здрава и безгрижна!”, пише в социалните мрежи майката на детето.

Припомняме, че на Бояна е поставена страшната диагноза Болест на Krabbe (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза - рядко и често фатално метаболитно заболяване. За терапията са необходими 200 000 евро – сума, непосилна за родителите. Затова майката се обръща с апел към всички добри хора да помогнат за спасяването на детето ѝ.

Може да подкрепите Бояна, като дарите средства чрез:

Банка ДСК

IBAN BG29STSA93000020571522

BIC:BIG: STSABGSF

Титуляр Пламена Иванова Чонкова(Майка на Бояна)

Paypal: [email protected]

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина