В неделя жителите на Първомай ще гласуват за кмет на своята община. Един от кандидатите е директорът на СУ “Проф. д-р Асен Златаров” Чавдар Здравчев, който се явява на вота с подкрепата на коалиция ПП-ДБ. 
 
„Познавам Чавдар Здравчев от повече от 25 години като колега в Инспакторат по образованието-Пловдив, където бе инспектор по английски език и отговаряше за работата на учителите, преподаващи английски език в училищата в Пловдивска област, и като директор на СУ „Проф. Асен Златаров” –Първомай.
Той отговорно взима  решения като изследва набор от възможни опции за реагиране и избира тази, които най-вероятно биха отвели до желания краен резултат.
Умее да създава работещи екипи и уважава и вярва, че управлението е успешно чрез ползотворна екипна работа.
Като взема предвид качествата на Чавдар Здравчев, убедена съм, че той ще бъде един достоен и успешен кмет и, че компетентно и отговорно е избрал екипа, с който би работил.“
 
Лиляна Русковска, позитивен психолог и педагог
 
"Чавдар Здравчев е изключително сърцат човек, който се раздава за училището, живее с тревогите на учениците и учителите и във всеки момент е готов да те изслуша, да се опита да те разбере и да те насърчи. Нашето семейство премина през много тежък момент и винаги ще си спомняме грижата, която Чавдар имаше към нас. Ние хората сме свикнали да прекарваме всичко през призмата на финансите и не разбираме, че грижата за душата е много по-съществена. В труден момент усещаш човека, който скърби заедно с теб. Чавдар, не въздържа доброто, което носи в себе си, а го дарява на всеки, който се нуждае от него!“
 
Ваня и Иван Георгиеви, учители
 
„На мнение съм, че без отдадеността и упоритостта на Чавдар, щях да съм се отказал на няколко пъти. След това имах удоволствието да следя кариерата на Чавдар. Той през годините се доказа - като експерт в областта си на институционално и на държавно ниво, в бизнес отношение и в не малко от позициите си - в мениджърско естество. Това, което винаги ми е правило силно впечатление, е колко иновативни са идеите му, как не се страхува да мечтае за големи постижения и след това да ги реализира.
 
Когато реши да поеме лидерската роля в родното ми училище, несъмнено беше ясно, че той го направи не в търсене на пари или за някакви лични облаги, а защото го чувстваше като призвание. Резултатите в училището от неговата работа са впечатляващи и смятам всички ги виждат с просто око - иновативни учебни програми, нови паралелки, дигитализация, международни успехи, благотворителност, изцяло преобразена училищна база и най-вече превръщайки СОУ "Проф. Др. Асен Златаров" гр. Първомай в едно от топ училищата в Пловдивска област. Отново една наглед невъзможна задача, която той покорява. Плодовете от неговата работа берат децата на Първомай, което е най-ценният ресурс на едно населено място- младото поколение.
 
Чавдар е човек, който не спира да се развива и да търси новостите във всяко отношение, професионалист от висок ранг. Когато чух, че е решил да се кандидатира за кмет, много се зарадвах, тъй като си го мислех от известно време, че би бил много подходящ за градоначалник. Всички тези иновативни идеи и непрестанен стремеж за развитие могат да бъдат впрегнати в интерес на цялата община, а не само на училището. Сигурен съм, че резултатите биха били видни в града, така както са и в училищната институция и бенефициентите биха били този път всички граждани.
 
Другото, което ми прави впечатление на тези избори е, че за първи път толкова млади хора навлизат в дебрите на политиката. Това се забелязва на национално ниво в много от листите, но тази на Чавдар отново се откроява с младостта на кандидатите. Ако искаме младите хора да останат в населените ни места, единственият начин би бил да ги въвлечем в управлението им. Поколенията се сменят във всички професии и младите винаги имат нов поглед върху нещата, който е крайно необходим, за да сме в крачка с времето.
 
Силно вярвам, че избирайки Чавдар Здравчев за кмет на град Първомай, бихме направили услуга на общината и бихме създали условията за модернизиране на общината, влизането и в крак с много от съвременните тенденции (технологично и методически) не само от България, но и от света. Надявам се хората да решат да му се доверят и му желая успех!“
 
Александър Николов - основател и изпълнителен Директор на софтуерна компания

Ето как ще се развие Първомай! Приоритетите на Чавдар Здравчев

„Г-н Здравчев е личност с богата биография и професионална кариера. Той е експерт, който съчетава в себе си предприемачески дух и добър административен опит, произтичащ от заеманите от него длъжности във висшата държавна администрация. Г-н Здравчев е отзивчив и винаги готов да помогне със своята богата екпертиза на всеки човек, особено на младите хора от Община Първомай (за което свидетелства и списъка на подбрания от него екип), имащ желание да се развива в дадена област. Лично аз дължа много на него при професионалната ми подготовка по английски език. Като възпитаник на средното училище, което той оглавява като Директор, съм свидетел на постигнатия напредък, благодарение на него, а именно: първо, категоризация на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ като иновативно училище, второ, непрекъснато обновяваща се материална база и трето, утвърждаване, както на учениците, така и на възпитаниците на училището в национален и световен мащаб.

Убедена съм, че и в предстоящата инициатива, г-н Здравчев ще разгърне напълно своя експертен потенциал и лични качества за подобряване на облика на град Първомай и в бъдеще няма да бъде необходимо да се пише нищо за него, защото неговите действия ще говорят сами за себе си.“
 
Д-р Петя Коралова – Ножарова – БАН

Първомаец продаде къща и даде сумата на училището в града


Чавдар Здравчев е завършил средното си образование в Английската гимназия в Пловдив. Магистър е по български език и литература и по английски език и литература от Пловдивския университет. Работил е като учител по английски език и като експерт по английски език в Регионалното управление на образованието в Пловдив и в Министерството на образованието и науката.
От м. октомври 2014 г. Чавдар Здравчев е директор на СУ “Проф. д-р Асен Златаров”.
Удостоен с наградата на Синдиката на българските учители в Националния конкурс за директор на годината и с почетното отличие „Неофит Рилски“ - най-високото отличие в образователната система на Република България. Носител e на Почетния знак на град Първомай.
Чавдар Здравчев е кандидатът за кмет на община Първомай на коалиция ПП-ДБ.
Ето какви са приоритетите му за развитието на града и населените места от общината.


 Купуването и продаването на гласове е престъпление!