Задържаха експерт от Агенцията по храните в Пловдив - искал 1000 лева рушвет и продукти от мандра в Първомай

Автор: Виктория Петрова 5117
Задържаха експерт от Агенцията по храните в Пловдив - искал 1000 лева рушвет и продукти от мандра в Първомай

Арестуваха главен експерт от Областна агенция по безопасност на храните в Пловдив за поискване на подкуп от 1000 лева и две торби с продукти, съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор Румен Попов и шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков.

Държавният служител е поискал парите от мандра в Първомай, за да не констатира административно нарушение.  Сигналът бил подаден от бизнесмена, от който е бил поискан рушвета.  Вчера той се е срещнал с експерта от БАБХ, като подкупът е бил поискан и получен. По време на разследването са използвани СРС-та, а експертът е получил подкупа в района на Първомай.

В момента той е за 24 часа в ареста, като се очаква да се удължи престоя му до 72 часа, а днес трябва прокуратурата да повдигне обвинение. Не е ясно какви са били нарушенията на земеделските производители, които експертът искал да прикрие срещу подкупа.

Наказанието за обвинение за корупция е от 3 до 10 години лишаване от свобода и до 20 000 лева глоба.

„Това е държавен рекет. В момента върви разследване дали е имало такива практики и в цялата област. Не за първи път хващаме инспектор от Агенцията по храните”, коментира Румен Попов.

Задържаният държавен служител е 47 години, като от 2014 година е главен инспектор в сектор „Здравеопазване на животни”.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина