Удължават услугата “топъл обяд“ за хора в нужда в Първомайско

Автор: Plovdiv Now 5890
Удължават услугата “топъл обяд“ за хора в нужда в Първомайско

До 30.06.2022г. е удължен срокът за предоставяне на топъл обяд за хора в нужда на територията на община Първомай.

Кметът подписа допълнително споразумение. Финансирането е от Фонда за европейско подпомагане към най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020г.

Топъл обяд се предоставя на 230 лица от следните целеви групи:

- Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок ръст от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;

- Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа;

- Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Принадлежността на кандидат-потребителите към допустимите целеви групи се потвърждава от Дирекция „Социално подпомагане“- Първомай. Капацитетът на услугата към момента е запълнен, лицата, подали заявление-декларация за включване и с потвърдена принадлежност към целевата група, се дописват в списъка на потребителите-резерви по проекта.

С настоящите потребители ще се сключат допълнителни споразумения за удължаване срока на договорите им до 30.06.2022 година.

Източник: Община Първомай

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина