Трима директори на училища в Първомай издържаха конкурса на РУО

Автор: Plovdiv Now 12765
Трима директори на училища в Първомай издържаха конкурса на РУО

Временно изпълняващите длъжността директори на училища в Община Първомай - Петко Георгиев, Иванка Пенева и Розета Божанова се представиха успешно на преминалия конкурс, организиран от Регионално управление на образованието – Пловдив. Петко Георгиев е директор на ОУ ”Васил Левски” в с. Виница, Иванка Пенева на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в с. Караджалово, а Розета Божанова на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в с. Дълбок извор, предаде haskovo.net. Първият етап от конкурса включва тест с 50 въпроса. Събралите минимум 25 точки, продължиха във втория етап - интервю с кандидатите пред петчленна комисия, съставена от представител на МОН, на съответната община, на обществения съвет на даденото училище и на РУО. Събеседването с участниците се състоя на 6 декември. Веднага след това успешно класираните подписаха постоянни трудови договори.

Тримата директори на общински училища имат богат опит в образователната сфера. Петко Георгиев е работил 18 години като преподавател по биология и химия в училището в с. Караджалово, а от три е директор на училището в с. Виница.

Иванка Пенева е преподавател по математика, физика и информационни технологии. Над 10 години работи като учител в ОУ ”Любен Каравелов” в с. Бяла река и ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в гр. Първомай. Три години е била зам.-директор на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в Първомай. От две е директор на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в с. Караджалово.

Розета Божанова двадесет и две години работи като преподавател по технологии на полимерите в ПГ „ Цар Иван Асен II” гр. Асеновград. От тази учебна година е директор на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в с. Дълбок извор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина