Търсят директор на медицинския център в Първомай

Автор: Plovdiv Now 8797
Търсят директор на медицинския център в Първомай

18 точки разгледа Общинският съвет – Първомай на първото си редовно заседание за 2023 година. Само две от тях не бяха внесени от кмета и заместниците му  - отчета на  председателя на ОбС и предложението на д-р Кръстев – председател на комисията по здравеопазване- за отпускане на парична помощ за болно дете. На заседанието беше гласувана Програмата за управление на общинските имоти.

Общинските съветници гласуваха освобождаването на д-р Румяна Бойлова от длъжността ѝ прокурист на Медицински център 1 – Първомай. Д-р Бойлова е заявила  желание за освобождаване, тъй като на октомврийското  заседание на  местния парламент за временен управител бе избрана д-р Елена Коларова, а с това задълженията на прокуриста са отпаднали. В същото време беше решено обявяване на конкурс за нов управител на МЦ 1, пише parvomai.net.

ОбС определи изискванията към кандидатите; необходимите документи, мястото и срока, в който да бъдат подадени; правилата за провеждане на конкурса и работата на комисията; датата, часа и мястото на провеждане на конкурса. За председател на комисията Общинският съвет избира ресорния заместник-кмет Радослава Ставрева. Старейшините дадоха и „зелена светлина“ за преустройство на сградата на МБАЛ –Първомай и МЦ 1с което част от рентгеновите кабинети, болнична стая и интензивен сектор на трети етаж в централен корпус в “МБАЛ ПЪРВОМАЙ“ ще станат  изолирани помещения за лечение на КОВИД-19“.

Тези дейности са част от процедура за директно предоставяне на финансова помощ“Мерки за справяне с пандемията“. Решено беше и безвъзмездно НОИ да ползва стая 226 на ОбА през следващите 5 години. Решенията по направените предложения бяха единодушно гласуване от присъстващите 20 общински съветници.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина