Талантливата Румяна от Първомай спечели пътуване в Москва за фестивал

Автор: Plovdiv Now 7410
Талантливата Румяна от Първомай спечели пътуване в Москва за фестивал

Талантливата Румяна Димова, ученичка от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ в Първомай, е финалист на Ежегодния международен фестивал на руския език, който тази година ще се проведе през месец август в Москва.

Московският център за качество на образованието към Департамента за образование на руската столица е домакин и организатор на събитието. Румяна е ученичка девети клас с профил “Чужди езици".

Румяня е други четири нейни съученици са изпратили свои видеа за участие в надпреварата. Съгласно регламента момичетата са имали възможност да избират между различни категории, свързани с изкуството.

Финалистката е предпочела да представи рисунка по зададена тема „Каква е представата ми за Русия“. Творбата, която изпраща е представлява руски пейзаж и фигурална композиция, разказваща за руския обичай Масленица. Румяна е развивала таланта си в рисуването в продължение на цели 7 години, през които е посещавала школа по изобразително изкуство.

Момичето се гордее с постижението  и чака с нетърпение месец август, когато ще посети Москва и ще разгледа нейните забележителности.

Източник и снимки: parvomai.net.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина