Спортен клуб “Атлет“ в Първомай се бори да превърне склад в нова зала

Автор: Валерия Василева 15944
Спортен клуб “Атлет“ в Първомай се бори да превърне склад в нова зала

Спортният клуб „Атлет“ в Първомай е започнал кампания за набиране на средства за превръщането на склад в спортна зала, съобщи parvomai.net.

От няколко години треньори и родители търсят начин за подобряване условията за тренировки на отбора. Проучени са редица терени и най-подходящ се е оказал бивш склад, който след ремонт ще побере 6 корта за тренировки, съблекални , бани, фитнес, треньорски офис и пейки за зрители. 

Това ще даде възможност на града да бъде домакин на национални и международни турнири, балканиади и подготвителни лагери. Родители, фирми и приятели на клуба и децата са готови да вложат време и труд при ремонтните дейности.

Спортният клуб „Атлет“ е създаден през 1994 година и за 25-годишната му история в него са тренирали едни от най-добрите бадминтонисти на България.

Днес продължават да тренират повече от 80 деца с огромен потенциал и на различна възраст, които са постигнали много спортни успехи за града, но нямат нормални условия за тренировки.

Сумата, необходима за ремонт на избрания склад, е 130 000 лв., като община Първомай е проявила желание да поеме част от нея.

За целта е открита и банкова сметка в банка ДСК – IBAN: BG48STSA93000025802390; BIC: STSABGSF; Име на клиент: КФВС „Атлет“.

Всички, които имат финансова възможност и отношение към спорта, могат да се включат в кампанията по набиране на средства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина