Съветниците в Първомай сформират комисия за за финансовото състояние на общината

Автор: Plovdiv Now 5663
Съветниците в Първомай сформират комисия за за финансовото състояние на общината

Кметът Ангел Папазов оттегли докладната си за определяне на план-сметката за поддържането на чистотата в община Първомай през 2019 година. Така такса “Битов отпадък“ засега остава непроменена, пише parvomai.net. Още по време на заседанията на Постоянните комисии на Общинския съвет, съветниците са направили редица забележки и са отхвърлили материала.  При обсъждането на дневния ред на проведената вчера редовна сесия, кметът оттегли точката без да мотивира решението си.

Митко Хубинов приветства изваждането на това решение и направи предложение за нова точка. „Месеци наред никой не иска да ми даде информация за нещата, за които питам-каза той. На миналата сесия попитах за командировъчните на кмета, искам да видя договори, какво се крие зад „други разходи“. Затова той предложи в дневния ред точка за избор на комисия, която да се запознае с финансовото състояние на общината, с членове представители на всички политически групи. Предложението му беше подкрепено от всички съветници от ГЕРБ, Коалиция „Възраждане“ и ДПС – общо 12 гласа.

Светозар Славчев постави въпроса за това, че вносителят няма посочени мотиви, не е ясен статутът на една такава комисия и че няма правни основания за създаването на такава комисия. Той допълни и това, че ако си ползват правомощията всички общински съветници биха могли да получат тази информация и всеки пожелан от тях документ. На това Хубинов отговори, че въпреки това той месеци наред няма отговори на поставените въпроси и че не вижда проблем да бъде създадена комисията.

В дадените от Председателя 15 минути почивка беше изработено проекторешение, в което бяха посочени основания от ЗМСМА и мотиви.

След гласуване във Временната комисия за проверка на финансово-икономическото състояние на община Първомай влязоха Христо Вълчев от ГЕРБ, Петър Ганев от Коалиция „Възраждане“, Мурад Али от ДПС, Митко Хубинов, Росица Генова от СДП и Светозар Славчев от БСП.

На сесията за пръв присъства и новият заместник-кмет Димитър Недев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина