“Рисуваме лика на Левски“ - конкурс за детска рисунка обявиха в Първомай

Автор: Plovdiv Now 5947
“Рисуваме лика на Левски“ - конкурс за детска рисунка обявиха в Първомай

По повод 151-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, Общинската комисия за БППМН при община Първомай обявява конкурс за детска рисунка под надслов „РИСУВАМЕ ЛИКА НА ЛЕВСКИ”.

В конкурса могат да участват деца от І до ХІІ клас, които живеят и/или се обучават на територията на община Първомай в следните възрастови групи: 

Първа група - І – ІV клас

Втора група - V - VІІ клас

Трета група - VІІІ - ХІІ клас

Всеки участник може да участва с една рисунка. Формат А4, блок № 4 или 25х40см. Може да се използва всякаква техника на рисуване и средства – акварел, темперни бои, пастели, графика, молив, туш, колаж или др. На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат отбелязани четливо: трите имена на автора, възраст, клас, училище, телефон за връзка. Рисунките следва да бъдат получени най-късно до 12 февруари 2024 г. на адрес: град Първомай, ул. „Бр. Миладинови - юг” № 50, в деловодството, етаж 1 /фронт офис/. Важно: На плика, съдържащ рисунките следва да бъде отбелязан текст:

„За конкурса „РИСУВАМЕ ЛИКА НА ЛЕВСКИ”

Конкурсните материали не се връщат и ще се използват за изложба. Имената на отличените участници ще бъдат публикувани на сайта на община Първомай и на Parvomai.NET.

Награждаване на отличените рисунки на 19.02.2024г. от 16,30ч. в сградата на община Първомай.

Отличените участници в конкурса ще получат дипломи и предметни награди. Целта на конкурса е да се насърчи детското творчество, да се повиши интереса и познанията на децата към личността и делото на Васил Левски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина