Ремонтират улица в Първомай за близо 1,5 млн. лева, полагат и нов водопровод

Автор: Plovdiv Now 18013
Ремонтират улица в Първомай за близо 1,5 млн. лева, полагат и нов водопровод

Улица „Стефан Стамболов“ в Първомай ще бъде ремонтирана през 2020 година, а средствата за това са осигурени от излишъка в републиканския бюджет за 2019 г.

В Постановлението на Министерски съвет се казва, че по бюджета на община Първомай влизат 1 442 557 лв. за „Реконструкция и рехабилитация на ул. „Стефан Стамболов“ и разположения по трасето й водопровод“.

Това включва подмяна на водопровода, отклоненията към сградите и полагане на асфалтова настилка от триъгълника пред магазин „Аргис“ до кръстовището с улица „Малина“. Предстои да се проведе конкурс за възлагане на обществена поръчка и одобрение на изпълнителя. Ако няма отлагане заради обжалване или други пречки, кметът се надява ремонтът да бъде факт още тази година.

С Постановлението са разпределени почти 136,4 млн. лв., като от това ще се възползват бюджетите на половината от общините в България. В област Пловдив повече средства от община Първомай ще получат Марица и Садово.

Източник: parvomai.net.

 

Подобни новини

Някой

Най после и в Първомай да се случи нещо хубаво от 30г. градът беше заспал. Нищо че проекта ще го изпълнят месните феодали поне ще остане нищо.

22:38, 08.01.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина