Професионалната гимназия в Първомай е напълно обновена СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 4129
Професионалната гимназия в Първомай е напълно обновена СНИМКИ

На специална церемония вчера беше прерязана лентата на напълно реновираната сграда на ПГСС „Васил Левски“ по проект „Подобряване на материално-техническата база на Професионалната гимназия с цел повишаване качеството на образователната среда“.

Учебната 2017-2018 година не беше лека за училището, защото наред с учебния процес протичаха ремонтни дейности. Съвместните усилия на директор, служители, ученици и фирми – изпълнители дадоха своя резултат и днес учениците на ПГСС учат и работят в уютна, светла, модерно оборудвана и топла сграда.

Гости на церемонията бяха кметът на общината и председател на Училищното настоятелството Ангел Папазов, инж. Надежда Желязкова – координатор на проекта, общински служители, директори на училища, представители на изпълнителите и др. Водосвет отслужи отец Станимир Станчев.

Проектът е осъществен според подписан Договор за безвъзмездна финансова помощ  между Община Първомай и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Общата му стойност е 1 297 814,59 лв.

Главната цел на проекта бе повишаване привлекателността на сградата сред учениците чрез обновяване на материалната база и осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане.

С предоставянето на съвременни условия в образователната инфраструктура се очаква и намаляване процента на преждевременно напусналите училище и подобряване на професионална реализация.

За постигане на модерна визия на учебното заведение, отговаряща на съвременните европейски стандарти, е доставено и монтирано обзавеждане и оборудване в учебните кабинети по биология и здравно образование, по химия и опазване на околната среда. Закупен е модерен микроскоп с много възможности. Оборудвана е и модерна конферентна зала за провеждане на различни събития и изнасяне на презентации.

За по-добра организация на учебния процес и провеждане на училищни събития е доставена и монтирана модерна аудио – озвучителна система

След официалното откриване гости и домакини влязоха в обновените кабинети и присъстваха на демонстрация на учебни дейности с модерното оборудване.

Източник: parvomai.net

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина