Плувният басейн в Първомай стана частна общинска собственост

Автор: Plovdiv Now 44402
Плувният басейн в Първомай стана частна общинска собственост

Комплекс “Плувен басейн“, който беше публична общинска собственост стана частна общинска собственост с решение на Общинският съвет на Първомай, съобщава parvomai.net.

Съоръженията в комплекса от години не изпълняват предназначението си и са технически неизправни, а за реновирането им са необходими много средства, които по предварителни изчисления възлизат между 50 и 80 хиляди лева.

От 2000 година басейнът е обявен за публична общинска собственост с цел предоставянето му на концесия и той беше отдаден за ползване в периода от 2001 до 2013.  След това договорът беше прекратен заради спадане на приходите, посещаемостта и амортизация на конструкцията.

През 2015 година отново е обявена тържна процедура за отдаване под наем, но до сключване на договор не се е стигнало. Необходимостта от сериозен финансов ресурс за извършване на основен ремонт и поддръжка на комплекса не може да се осигури от сезонното му функциониране и слабата му посещаемост.

Това прави обекта неатрактивен и съответно Общината не е целесъобразно да инвестира средства без възвращаемост, се казва в докладната записка на кмета на Николай Митков до Общинския съвет. На последната сесия за 2019 година съветниците се съгласиха с неговите доводи и промениха статут на комплекса, който включва два басейна, бар, съблекални, санитарни възли, складово помещение,портиерна постройка и др.

Обявяването на плувния комплекс за частна общинска собственост ще даде възможност през следващата година той да бъде включен в програмата за управление на общинските имоти и да бъде продаден на търг, ако към него бъде заявен интерес

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина