Първомайци ще гледат на топло празничната програма в читалището

Автор: Plovdiv Now 5091
Първомайци ще гледат на топло празничната програма в читалището

В навечерието на Коледа големият салон на ОНЧ”Св.св. Кирил и Методий” – Първомай вече се отоплява. Проблемът с невъзможността за отопление лишаваше хората от възможността да изгледат спокойно театрална постановка или концерт, и то във време, когато хората са най-свободни – зимния сезон.

Редица мероприятия от Общинския културен календар /Коледно-новогодишни, 3-ти март, театрални премиери и др./ се провеждаха в неподходящи зали, което обяснимо снижаваше ефекта от събитието и създаваше редица затруднения на организаторите.

След многократно обсъждане на проблема от страна на Читалищното настоятелство, Атанаска Велчева, член на Настоятелството, поставя началото на акция по набиране на средства, като дарява 5200 лева. Последват я редица бизнесмени, сред които Емануил Манолов, инж. Красимира Недева, Стоян Бойлов, инж. Петко Динков, инж. Васил Шапатов, Димитър Костадинов, Георги Богданов.

Тази дарителска акция се провежда, след като кметът на общината Ангел Папазов  и председателят на ОбС – Първомай Дечко Петков се ангажират  и застават зад идеята на Читалищното настоятелство, а Общински съвет – Първомай гласува сумата от 11 хиляди лева, а останалото се допълва от дарителите.

Сега вече жители и гости на общината ще се чувстват комфортно по време на представление, концерт или друг вид културна изява.

Резонно ръководството на читалище „Св.св. Кирил и Методий” благодари на всички, които са спомогнали това да се случи.

Първи от топлото ще се възползват пенсионерите, за които на 19 декември от 14 часа театралният колектив специално ще представи „Женско царство“.

Читалищните колективи канят всички първомайци на голям Коледен концерт на 21 декември от 18 часа. В него ще вземат участие самодейци и ученици, а искреното желание на артисти, певци, танцьори е да стоплят и душите ни, предаде haskovo.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина