Първомай подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“

Автор: Plovdiv Now 5244
Първомай подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Първомай подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“, която тази година ще се проведе на 16 септември (събота) – Световния ден на почистването.

„Да изчистим България заедно“ е най-мащабната доброволческа инициатива у нас вече над 10 години. Нейните цели са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.

11-ото издание на кампанията ще се проведе под надслова „Готови сме!“ Инициативата влага истинска упоритост и енергия не само в грижата за околната среда, но и в стимулирането на чувство за лична отговорност и възпитание на децата. Именно най-малките жители ще поведат страната ни по пътя към опазването и отговорното отношение към природата, рамо до рамо със своите родители, приятели и всички нас. Община Първомай ще окаже съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаят да почистят замърсени места за отдих и почивка, пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки.

 На желаещите да се включат в инициативата в Първомай ще бъдат предоставени необходимите консумативи за почистване. Можете да заявявате своето участие с избрано от Вас място за почистване в срок до 15.09.2023 г. (петък) до 12.00 часа на тел.: 0892045482, или на място в Община Първомай – стая 113.

Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина