Първомаец продаде къща и даде сумата на училището в града

Автор: Plovdiv Now 15143
Първомаец продаде къща и даде сумата на училището в града

Мъж даде голяма сума пари на училището в Първомай. Чавдар Здравчев, който е роден в града и е директор на СУ “Проф. д-р Асен Златаров” в Първомай, е продал свой имот.

Сумата от реализираната сделка преди години я използвал за нуждите на училището. 

“Имах желание училището ни да има модерна визия, да бъде приятна и сигурна образователна среда както за учениците, така и за учителите, служителите и работниците, среда, в която всеки да намери своето място.  Идеята ми беше училището ни да стане конкурентоспособно, за да задържим децата и техните родители максимално дълго, като им предложим всичко онова, което предлага големият град“, споделя Чавдар Здравчев. 

Сумата я дал безвъзмездно. 

„С част от средствата ремонтирахме столовата и физкултурния салон; закупихме интерактивни дъски за всички класните стаи и друга техника, фитнес уреди за закрито и открито…“, разказва още директорът на училището в Първомай. 

Той допълва, че през всичките тези години е ползвал и лични средства от заплатата си като директор и като общински съветник за определени ежедневни училищни и извънучилищни нужди - за облагородяването на училищния двор и на паркинга; за участие на ученици в различни конкурси и състезания, свързани с науката, спорта и изкуствата; за различни благотворителни каузи.

„Непрекъснато се раждаха нови идеи, за реализирането на които не ми се искаше да се харчат само средства от бюджета ни, който към онзи момент не беше в добро състояние“, разказва още Здравчев. 

Пътувал в страната и в чужбина, за да вземе добрия пример и е на мнение, че хората в градове и села като тези в община Първомай могат да живеят спокойно и да се чувстват уютно и комфортно. 

“Тази е причината да се кандидатирам за кмет на Първомай. Желая и нашата община да има такъв облик. Аз съм човек, който държи на приемствеността и уважава вече направеното, но желая всеки следващ ден да бъде по-добър от предишния. Имаме да извървим още много дълъг път, за да придобие общината ни съвременния облик, който нашите съграждани заслужават. Считам, че през годините съм натрупал достатъчно опит и бих се справил и с това предизвикателство. Готов съм да продължа да работя за хората, защото съм доволен, когато те са щастливи и живеят добре“, казва кандидатът за кмет на Първомай от коалиция ПП-ДБ Чавдар Здравчев. 

Чавдар Здравчев е завършил средното си образование в Английската гимназия в Пловдив. Магистър е по български език и литература и по английски език и литература от Пловдивския университет. Работил е като учител по английски език и като експерт по английски език в Регионалното управление на образованието в Пловдив и в Министерството на образованието и науката. 

От м. октомври 2014 г. Чавдар Здравчев е директор на СУ “Проф. д-р Асен Златаров”.

Удостоен с наградата на Синдиката на българските учители в Националния конкурс за директор на годината и с почетното отличие „Неофит Рилски“ - най-високото отличие в образователната система на Република България. Носител e на Почетния знак на град Първомай. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина