Олимпийската шампионка Тереза Маринова подари специален ден на децата в Първомай

Автор: Plovdiv Now 7658
Олимпийската шампионка Тереза Маринова подари специален ден на децата в Първомай

Олимпийската шампионка Тереза Маринова стана днес почетен гост и организатор на специален ден на спорта и здравословното хранене в начално училище „Христо Ботев“ в град Първомай.

Празникът е по програмата „Нестле за по-здрави деца“. Като посланик на проекта Тереза Маринова подари на децата един ден, изпълнен с усмивки, спорт и балансирано хранене. 

Децата от 1-ви до 4-ти клас бяха разделени на отбори и се състезаваха във висок скок, щафетни игри, хвърляне на копие и бягане с препятствия. „Изключително важно е децата да се движат и да спортуват. Наше задължение като родители, учители и треньори и да намерим правилния начин да ги мотивираме. Днес всяка една активност бе съобразена с възрастта на децата и ги накара да се движат, докато се забавляват. Вярвам, че именно чрез играта децата се запалват по спорта и го превръщат в част от ежедневието си.“, сподели Тереза Маринова.

След спортния ден училището организира специален конкурс за балансирано хранене с участието на специалисти в областта, които да оценят приготвените храни. Всеки ученик заедно със своите родители приготви нещо вкусно и здравословно за своите съученици. „Този вид мероприятия наистина оказват влияние върху децата ни и ги карат не само да се движат, но и да се хранят по-добре“, сподели Христо Стоянов, родител на едно от децата, участващи в Програмата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина