Община Първомай поздрави за празника днес

Автор: Plovdiv Now 4313
Община Първомай поздрави за празника днес

Днес, 12 октомври, празнуваме Деня на българската община.

Празникът води началото си от 1882г., когато, в Княжество България, на тази дата в брой 117 на Държавен вестник, излиза първия Закон за общините и градското управление, с който се регламентира за първи път устройството и дейността на местните органи на държавната власти.

През 1998г. делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините в Р България избират 12 октомври за празник на работещите в общинската администрация.

Така, вече 25 години българските общини празнуват своя празник - една традиция, която е своеобразен мост между минало, настояще и бъдеще на местното самоуправление у нас.

Поздрав към общинските служители отправи г-жа Радослава Ставрева – заместник-кмет на Община Първомай,  изпълняващ функциите на кмет, съгласно Заповед № РД-15-579/26.09.2023г.:

През годините местните власти доказаха своята компетентност, работоспособност и умение да овладяват трудностите на времето. С право можем да се гордеем с успехите, постигнати с много работа и стремеж за по- добро бъдеще!

Нека си пожелаем със същия силен дух да продължим напред, защото само обединени можем да превърнем община Първомай в по-красиво и уютно място за живеене!...

  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина