Най-добрите млади предприемачи за 2019 са от Първомайско, двама младежи грабнаха първото място

Автор: Plovdiv Now 5617
Най-добрите млади предприемачи за 2019 са от Първомайско, двама младежи грабнаха първото място

Прибори за еднократна употреба, получени от картофени обелки е проектът, който спечели първото място в конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив за 2019“. Иновативната идея на Димо Иванов от село Градина в община първомай и неговият партньор – Станислав Стоянов от град Първомай, беше оценена с най-много точки от журито и получи първата награда от 7000 лева.

Единственият по рода си конкурс в страната се проведе за поредна година сред младежите, на възраст между 18 и 33 години, в културната столица на Европа за 2019 г. Идеята им е да се създаде продукт, много подобен на пластмасата, но бързо разградим, когато е изхвърлен в околната среда. Главната суровина е картофено нишесте. В комбинация с глицерол, sлед преминаване на термична обработка, се създава нещо като пластмаса, която се разгражда.

Димо учи магистратура в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, а Станислав е абитуриент в Търговската гимназия в Пловдив и все още не е решил къде иска да продължи образованието си, но е сигурен, че ще остане в България, защото родината ни също дава много възможности за развитие.

Двамата победители са благодарни на община Пловдив за дадената им възможност и високата оценка на журито. 

Източник: parvomai.net

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина