Млади таланти донесоха пролетта в първомайско читалище

Автор: Plovdiv Now 3401
Млади таланти донесоха пролетта в първомайско читалище

25 деца художници доведоха пролетта във фоайето на Читалище „Св.св. Кирил и Методий“ в Първомай. Техните картини са подредени в „Пролетна изложба“ от учителките им Николина Андреева и Мария Петкова. Стана традиция децата да преживяват емоцията от това да демонстрират своя талант и най-добрите си творби. Събитието беше съпроводено от кратък фолклорен концерт с изпълнения на деца от детската фолклорна група на читалището „Тракийче“, под съпровода на ръководителя им Ангел Ангелов и деца-художници и певици, ученици на Мария Петкова, пише parvomai.net.

Сред гостите бяха родители, близки и приятели на художниците, кметът на общината Николай Митков и зам.-кметът Радослава Ставрева. Г-жа Ставрева откри събитието. Тя благодари на децата, че вместо да използват свободното си време, за да седят пред екраните на електронните си устройства, рисуват. Благодари и на Мария Петкова и Ники Андреева, че инициират такива събития. Те от своя страна благодариха на читалището за организацията на изложбата. Всички деца получиха сертификати за участие в изложбата. А организаторите на Майските културни тържества ги изненадаха с голяма торта.

В афиша на Празниците има откриване на още 2 изложби – едната е на 9 май – традиционната изложба на художниците от Първомай. Другата е детска и е под мотото „Буквички любими“. Тя ще бъде открита на 22 май.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина