Млада майка от Първомай майстори бебешки бижута уникати

Автор: Добринка Димова 5635
Млада майка от Първомай майстори бебешки бижута уникати

Млада майка от Първомай майстори бебешки бижута уникати. Клипсове за биберони, гривни с имена и всякакви цветни аксесоари за колички са най-новата мода по детските площадки в града, а Росица Георгиева не смогва да изработи украшенията, които й поръчват приятелките.

„Всичко започна с един клипс за биберон, който поръчах в интернет за малкия ми син Атанас. Когато го получих обаче се оказа, че буквичките са прекалено големи и постоянно му падаше“, разказва пред PlovdivNow.bg Роси. Тя се заровила в социалните мрежи и изчела всичко за детските бижута. Купила материали и решила да си направи сама. Дори не подозирала, че още с появата си в парка ще предизвика такъв интерес сред останалите майки. „Започнаха да ме разпитват откъде съм намерила толкова красив клипс. Аз им признах, че съм го направила сама. На шега им предложих да направя и на тях, а те започнаха да ми поръчват“, смее се жената.

Дъщеричката й пък я помолила на й измайстори гривна, каквато другите нямат. И двете заедно измислили модела – с любимите на момиченцето сини цветчета. Така Роси започнала да изработва бебешки и детски аксесоари, като изцяло изпълнява желанията на майките. Те казват какви фигурки искат да има, какъв да бъде цветът, за да е в тон с количката или с някакъв тоалет на бебето, и след няколко часа бижуто е готово.

„Аз им казвам какво имам като материали, а те си избират какво да сложа на клипса“, казва самоуката майсторка.

Изключително актуални в момента са Мики и Мини Маус, затова Роси си набавила техни фигурки във всякакви цветове. Бухалчета, пеперуди, цветчета, футболни топки, клоунчета и очички също са на мода. Най-скъпи и трудни за намиране се оказали буквите. Българската азбука се продава на цена 3.50 лв. За да изпише името на Атанас, Роси трябва да купи три комплекта от азбуката (заради трите буквички „а“), което, заедно с останалите материали, излиза доста скъпо. Затова започнала да поръчва руската азбука, която в интернет е малко по-евтина. А несъответстващите букви дава на каката – да си майстори нейни бижута.

„Най-голям проблем е буквата „Я“, а в момента са доста модерни имена като Ния, Ная, Тея. Случва се „Я“ да липсва в определен цвят и да не можем да направим цялата гривничка синя например. Тогава импровизирам и правя бижуто в два цвята – синьо и бяло, за да е близко до това, което искат“, разказва жената.

Всички бижута са дървени. Материалите са безопасни. Самата Роси ги тествала, преди да ги даде на Наско, като се опитала да скъса въженцето, но не успяла. Така че спокойно му оставя играчките да ги гризе и дърпа. Понеже бебока го сърбят венците, следващото му бижу ще е с дървена гризалка във формата на животинче. Фигурките са специално за бебета и са напълно безопасни, дори не са оцветени, за да може мъничетата спокойно да ги лапат.

„Всичко изработвам с много фантазия и любов към дечицата. Всяко бижу е уникално. Даже наскоро ме помолиха да направя същото като това, което видели на друго бебе, но аз отказах. Защото е хубаво да знаеш, че нещо е направено специално за твоето дете“, категорична е Роси. 

   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина