Млад мъж дарява на хора с увреждания инвалидни колички и столове в Първомай

Автор: Plovdiv Now 2185
Млад мъж дарява на хора с увреждания инвалидни колички и столове в Първомай

Млад мъж от Първомай помага на хора с увреждания и затруднено положение да получат инвалидни столове и колички. Димитър Иванов е дарил преди около 2 седмици няколко колички и инвалидни столове, но е получил още десетки обаждания от хора в затруднено положение и нужда от подобен вид помощни средства.

„Оказва се, че голяма част от хората в неравностойно положение, някои такива без ТЕЛК решения, по стечение на обстоятелствата нямат друга алтернатива, а и средства за придвижване и обслужване, пише в профила си във Facebook младият мъж.

По думите му вече е записал над 50 души като чакащи при евентуално наличие или на количка, или на инвалиден стол. Според него хората масово нямат претенции дали количката е нова или употребявана, а просто „да върши работа“.

Апелът на Димитър е следният: ако някой има по тавани мазета, къща или гараж някоя нова, стара или за ремонт количка или инвалиден стол – нека се свърже с него на лични съобщения или на 0888 04 35 44, за да може да направим така, че животът на поредния човек в неравностойно положение на територията на община Първомай бъде една идея по лесен.

И подчертава – дори и да е за ремонт или претапициране, ще бъде отремонтирана и предадена.

„За хората от различните части на страната – може да изпращате с куриер за моя сметка“, допълва Димитър Иванов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина