Мила Георгиева от Първомай е втора в България по английски правопис

Автор: Plovdiv Now 5218
Мила Георгиева от Първомай е втора в България по английски правопис

Мила Георгиева от гимназията „Проф. Асен Златаров“ в Първомай завоюва второ място на националното състезание по английски правопис „Spelling bee”.

Тази година, девета поред, в надпреварата се включиха над 6500 деца от цяла България в три кръга - училищен, регионален и национален. 30 деца от страната – победители и подгласници в регионалните етапи, си дадоха среща в Американския колеж в София.

Същинското състезание се проведе на 21 април в три кръга, познати от регионалните етапи – спелуване на думите от предварителния списък, спелуване на думите от списъка, но дадени на български език и спелуване на думи, които не са в списъка.

Победителката е ученичка от Математическата гимназия в Кюстендил, която се явява на този етап за трети път. Мила Георгиева от Първомай грабна заслужено второто място.

Всички финалисти и техните преподаватели получават възможността през лятото да посетят езиков лагер в Банско, а това дава възможност не само за получаване на нови знания, но и за нови приятелства и контакти. 

Източник и снимка: parvomai.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина