Михаела от Първомай е “Спортен талант 2019“ на България

Автор: Plovdiv Now 5232
Михаела от Първомай е “Спортен талант 2019“ на България

Михаела Чепишева е обявена за „Спортен талант на 2019 година“ от „Еврофутбол“. Бадминтонистката от клуб „Атлет“ получава това звание и чек от Програмата „Спортни таланти“, създадена в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

Наградата на Миша беше връчена на официална церемония в музея на Националния стадион „Васил Левски“, заедно с още 30 млади надежди на българският спорт.

Тазгодишното осмо издание на програма „Спортни таланти“ стартира с национален конкурс, който продължи от 30 януари до 28 февруари. Постъпили са общо 84 проекта, а кандидатите са представители на 30 различни спорта – бадминтон, биатлон, вдигне на тежести, ветроходство, джудо, кайтсърф, конен спорт, лека атлетика, маунтийнбайк, плуване, ски, сноуборд, спортна стрелба, стрелба с лък, таекуондо, тенис на маса, тенис на корт, шахмат, шортрек, акробатика, триатлон, фехтовка, художествена гимнастика, академично гребане и други.

До оценяване от Групата на съветниците са допуснати 78 състезатели в индивидуалните спортове. Статистиката показва, че най-много проекти има във възрастова група от 16 до 20 години - 43 кандидатури. Общо 21 са кандидатурите на спортисти до 16 години и 20 на състезатели във възрастова група от 21 до 28 години. Михаела Чепишева беше предложена от треньорите си Красимир и Илиян Кръстеви.

Източники и снимка: parvomai.net

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина