Малчуганите от детска градина в Първомай слушат приказки в маратона на четенето

Автор: Plovdiv Now 5713
Малчуганите от детска градина в Първомай слушат приказки в маратона на четенето

Маратонът на четенето в първомайския квартал Дебър започна от детска градина „Пролет“.

Библиотекарката и учениците от ОУ „Георги Караславов“ са посетили децата от градината, занесли са им книжки и са им чели приказки. Малчуганите, които все още не могат да четат, са слушали забавните истории и са участвали в драматизирането им. По-късно в маратона са се включили и децата от вокална група „Дебърче“.

През следващите седмици предстоят поредица от инициативи, организирани от библиотеката на читалище „Пробуда“ в квартал Дебър и посветени за четенето. Националният маратон на четенето e кампания, посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. 

Този ден се чества от 1996 година насам по инициатива на ЮНЕСКО като признание за ключовата роля на четенето за развитието на личността. От 2012 година проявата обхваща дните от 2 до 23 април и се превръща в своеобразен пролетен празник –  Дни на четенето, който приканва всички любители на хубавата книга да се насладят на удоволствието от четенето. Датата 2 април не е случайно избрана – тя е рождената дата на майстора на приказките Ханс Кристиян Андерсен.

Източник и снимка: parvomai.net.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина