Красиви абитуриенти се хванаха на хоро в Първомай

Автор: Plovdiv Now 8398
Красиви абитуриенти се хванаха на хоро в Първомай

Абитуриентите на ПГСС „Васил Левски“ поеха по своя път, изпратени от усмивките на свои близки и приятели. Те преминаха по червен килим, с много настроение, отброявайки от 1 до 12. Красиви в балните си тоалети, момичетата сякаш все по-рядко избират тежки прически, а младежите налагат удобни кецове срещу официалните обувки. Прозвуча празничното приветствия от кмета на общината Николай Митков с пожелания за нови срещи и приятелства, за запазване на духа, за родолюбие и за весел бал.

Отличниците на випуска Санер Неджип и Мария Петкова споделиха вълненията, с които прекрачват през прага на живота. Шеметна и незабравима вечер пожела на абитуриентите Росица Генова – директор на училището, но не даде и съвет: „Никога не правете компромиси, със себе си, със съвестта си и с професията си, каза още тя.

Много емоционално и изпъстрено с метафори беше словото на Нели Чепишева – майка на абитуриентката Михаела Чепишева. Тя сравни детството с удобните, но изтъркани дънки и маратонки, захвърлени преди бала, а навлизането в живота с елегантните, но неудобни официални обувки, които все още им стягат.  Чепишева пожела на зрелостниците да са здрави и да се грижат за здравето си, да се борят за мечтите си без да забравят ценностите, да бъдат смели и разумни и още куп хубави неща, но не им пожела „лек път“,  защото лекият път не изгражда характер, но им пожела „попътен вятър“ защото не всичко е късмет,но и без него не може. Празничната програма завърши с традиционното хоро.

Източник: parvomai.net

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина