Коледни песни звучаха на последната сесия на Общински съвет в Първомай

Автор: Plovdiv Now 5407
Коледни песни звучаха на последната сесия на Общински съвет в Първомай

Последната сесия на Общински съвет Първомай за 2018-а се проведе в унисон с благостта на коледно-новогодишните празници. Съветниците бяха посрещнати в залата с музикален фон от коледни песни. Двадесет от тях присъстваха на последното заседание на местния парламент. Всички точки от дневния ред бяха приети с единодушно гласуване.

Първа точка от първоначално обявения дневния ред бе Програмата за опазване на околната среда за периода 2018 - 2020, внесена от зам.-кмета Димитър Недев.

Втора точка бе внесеното от кмета Ангел Папазов проекторешение относно вътрешни промени по обекти, финансирани от целева субсидия за капиталови разходи на Общината за годината. Кметът Ангел Папазов поясни за присъстващите, че ако не бъде прието предложението ще трябва да върнат отпуснатите средства, поискани за планираните ремонти. В процеса на работа едни от тях са стрували повече, други по-малко и се налага пренасочване от едни обекти към други, което ще направи възможно усвояването на поисканите пари от целевата субсидия. Христо Вълчев обоснова положителното гласуване на общинските съветници от групата на ГЕРБ по тази точка с думите, че това е последният компромис от тяхна страна и очакват повече прозрачност в действията на Общинска администрация още от първите дни на новата година.

Трета точка бе докладна записка относно предоставяне за ползване на земи от ОПФ с НТП, включващи полски пътища, нефункциониращи канали, попадащи в землищата на гр. Първомай, и 13 села в общината, по реда на чл. 37в от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, внесена от зам.-кмета Николай Митков, който не присъства на заседанието.

Към внесените първоначално по дневен ред три точки бяха добавени още три. Техни вносители бяха Светозар Славчев, кметът Ангел Папазов и д-р Атанаска Симеонова.

Юристът Светозар Славчев предложи за гласуване избраните девет съдебни заседатели на Районен съд Първомай с мандат 2019-2023 и техните възнаграждения. Предложението бе прието единодушно.

Втората допълнителна точка за гласуване внесе кметът Ангел Папазов. Отнасяше се за участие на Община Първомай по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за периода 2014-2020 по приоритетна ос „Транснационално сътрудничество” по проект „Добри практики за осигуряване на заетост” с продължителност 18 месеца, чийто старт е 1 декември 2018 г. Задължение на Общината е да поеме двадесет процента от стойността на проекта, който е 171 110 лв. Целта на проекта е да подобри партньорските отношения на общинските служители с НПО „Действие срещу глада”. Неправителствената организация разполага с ноу-хау, добри практики и модели, и ще повиши уменията и компетенциите на работещите в администрацията.

Последната допълнителна точка внесена от д-р Симеонова, бе за отпущане на финансова помощ в размер на 300 лв. за физическо лице, относно подпомагането му след тежка операция на белите дробове.

Източник: parvomai.net

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина