Кметът на Първомай с отличие от Българския червен кръст

Автор: Plovdiv Now 4083
Кметът на Първомай с отличие от Българския червен кръст

8 май е Световният ден ден на Червения кръст и Червения полумесец. През 2019 година се навършват 100 години от основаването на  международните федерации на организациите. Това е история за дейността на 13.7 милиона отдадени доброволци по целия свят, които спасяват човешки живот и за всекидневната им подкрепа към хората в нужда. 

Областен съвет на БЧК – Пловдив планира няколко събития по повод празника. На 8 май от 10,30 часа в сградата на Областен съвет на БЧК – Пловдив , ул. „Стойчо Мушанов“ № 48, ще бъдат връчени червенокръстки отличия на заслужили деятели, доброволци и приятели на Червения кръст от град Пловдив и областта.

За изключителния си принос и подкрепа на хуманитарните дейности на организацията със званието Медал за заслуги „Български Червен кръст“ – сребърен е отличен г-н Здравко Димитров – областен управител на област Пловдив.

За дългогодишната подкрепа на социалните дейности на организацията е отличен г-н Ангел Папазов – кмет на Община Първомай.

Със званието „Отличник на БЧК“ ще бъде отличен старши Комисар Атанас Илков – директор на Областна дирекция на МВР Пловдив.

Общинските организации от област Пловдив ще организират празнични представяния и срещи с членовете, доброволците, институциите и местните власти, които ги подкрепят по места.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина