Кметът на Първомай към абитуриентите: На прага сте на ново начало! България има нужда от вас!

Автор: Plovdiv Now 5255
Кметът на Първомай към абитуриентите: На прага сте на ново начало! България има нужда от вас!

Кметът на община Първомай Николай Митков се обърна с емоционални думи към абитуриентите, които след 12 години обучение напускат класните стаи и тръгват по пътя на живота си като възрастни. Ето какво им каза градоначалникът в посланието си:

Уважаеми зрелостници,

Скъпи приятели,

На прага сте на ново начало. 12 години Вие се трудихте, овладявахте знания и умения, а днешният ден е тънката нишка между детството и зрелостта.

Днес Вие ще направите една важна стъпка - тази, която ще ви изведе извън закрилата на училището и ще постави началото на един нов път. По него Вие ще тръгнете заредени с нови надежди, стремежи и мечти. Не забравяйте своите учители - тези, които Ви водеха по пътя на знанието. Бъдете нашата и тяхна гордост и не спирайте да се учите.

Уверен съм, че големият успех се постига с много труд и с голямо постоянство. Също така зная, че Вие ще направите необходимото за това.

През годините ще посетите много нови места, ще срещнете различни хора, ще се запознаете с други култури, някои ще отидат да учат в престижни университети. Желая на всички Вас да се завърнете тук, защото човек се чувства най-добре там, където са корените му. България, община Първомай имат нужда от Вас, защото тук са необходими знаещи и можещи млади хора.

Искрено вярвам във Вашето бъдеще, защото бъдещето на нашата страна това сте Вие!

Пожелавам Ви в здраве да покорите много върхове, да вярвате, да обичате и да бъдете обичани, успешно да се реализирате в избраната от Вас професия, да изградите авторитет, да запазите досегашните си приятелства, да откриете нови и да отстоявате мечтите си!

На добър час!

Николай Митков

Кмет на община Първомай

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина