Избраха рисунките, с които община Първомай ще участва в конкурса „С очите си видях бедата“

Автор: Plovdiv Now 3610
Избраха рисунките, с които община Първомай ще участва в конкурса „С очите си видях бедата“

Ясни са победителите в общинския етап на конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“. Тази година участват 22 ученици на възраст от 10 до 13 години от училища на територията на община Първомай, съобщава parvomai.net.

При най-малките има само един класиран – Катя Андонова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий" с. Дълбок извор, община Първомай“, 10 години.

Сред художниците от 10 до 13 години с най-добри творби са:

1. Живка Янкова - ОУ "Отец Паисий", с. Искра, община Първомай, 13 години

2. Христо Манахилов – ОУ „Св. св. Кирил и Методий" с. Дълбок извор,“, 13 години

3. Наско Насков– ОУ „Св. св. Кирил и Методий" с. Дълбок извор, община Първомай“, 11 години.

Техните рисунки ще участват в областния етап на конкурса.

Класирането беше определено от жури в състав: Радослава Ставрева - зам. кмет на Община Първомай, Мария Кьосева - секретар на МКБППМН при Община Първомай и Даниел Степанов - специалист "Сигурност на информацията" Община Първомай. Те разгледаха всички постъпили за участие рисунки и при класирането отчетоха вложеното от децата творчество и съпричастност към проблемите на човека и професията на пожарникаря, тяхната креативност, спазване на формат на рисунката и различни художествени техники при изработката им.

Конкурсът „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и пожари, както и начините на поведение и действие при тях.

Провеждането на конкурса във всичките му етапи (районни, областни и национален) се извършва по утвърдените от директорите на ГДПБЗН – МВР и на Национален дворец на децата (НДД) – МОН правила.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина