Искат по-висока присъда за 81-годишния дядо Благой от Първомай

Автор: Plovdiv Now 3040
Искат по-висока присъда за 81-годишния дядо Благой от Първомай

Автор: Георги Тошев

Близки на убития в Първомай Митко Иванов искат по-високо наказание за 81-годишния Благой Цветилов, а адвокатът му от своя страна пледира за по-лека присъда. Това се случва след като преди 4 месеца дядо Благой беше осъден на 11 години затвор от Пловдивския окръжен съд, пише trafficnews.bg.

Срещу него бяха повдигнати 2 обвинения, а наказанието е едно общо най-тежко и за двете. Първото е, че на 21 октомври 2022 г. в гр. Първомай, в землището на кв. „Любеново“, умишлено е умъртвил Митко Иванов, като престъплението е извършено с пушка за глигани.

Второто обвинение е, че е държал боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение.

Окръжен съд – Пловдив определи едно общо най-тежко наказание в размер на 11 години лишаване от свобода, което Цветилов да изтърпи при първоначален строг режим.

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив осъди дядо Благой да заплати на дъщерите на загиналия, по 100 000 лева, а на съпругата на Митко Иванов - сумата от 120 000 лева, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди от престъплението.

И двете страни останаха недоволни от наложеното наказание и обжалваха пред второинстаннция съд. Днес апелативните магистрати определиха да се постави допълнителна задача на вещите лица към комплексната съдебно-медицинска и балистична експертиза, за да се установи възможно ли е още след първия изстрел пострадалия да не е давал признаци за живот.

Експертите трябва да са готови със заключението до края на месец септември, а то ще бъде изслушано в следващото заседание на 7 октомври.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина